Hevoset ja kasvatus

Kivikkolan tilan hevoset ovat pääosin monipuolisia suomenhevosia. Tilan omat hevoset ovat kilttejä ja miellyttäviä ja toimivat tuntitoiminnassa koulu- että esteratsastuksessa, maastossa, uittopuuhissa, tarvittaessa reen tai kärryjen edessä.

Myös osa tallilla asuvista yksityishevosista osallistuu satunnaisesti tuntitoimintaan.

Hevosista löytyy lisää kuvia instagramista @kivikkolantila ja hevosten nimien tägeillä.

 

Hertsi kesällä 2018

2-palkinnon ratsukantakirjatamma Hertsi Leija (s. 2010) on kiltti ja reipas, 164cm korkea suomenhevonen, joka ihastuttaa ratsastajat keveydellään ja herkkyydellään. Hertsi on tasoltaan he B-A ja hyppää 80-90cm

Hertsi sukupostissa

 

Maya kesällä 2018

tamma Issakan Maya (s. 2007) on lempeä, rauhallinen ja herkkäsieluinen tamma, jonka pääasiallinen käyttö on ollut siitostoiminnassa. Maya osaa helpon B koululiikkeet ja hyppää 60-70cm sekä maastoesteitä. Maya on mammalomiensa ohella myös tuntikäytössä.

Maya sukupostissa

Prisilla varsansa Usvan kanssa kesällä 2018

Katallin Prisilla (s. 2014) on kiltti ja rauhallinen nuori suomenhevonen, joka oli 3-vuotiaana Ypäjän laatuarvostelun kokonaiskilpailun 4. ja paras tamma. Prisilla irtohyppää hienosti, liikkuu elastisesti ja tasapainoisesti, ja on kilpaillut kouluratsastuksessa helppo C-B-tasolla.

Prisilla sukupostissa

Rosramiini (s. 2012) on liinakko, 155 cm korkea suomenhevostamma. Ruusa on tehnyt aiemman omistajansa kanssa hiukan raviuraa, ja aloittanut päätoimiset ratsun opinnot tilalla maaliskuussa 2019. Ruusa on tasoltaan helppo C-B, ja luonteeltaan sopivan reipas, kiltti ja yhteistyöhaluinen. Ruusa osallistuu tunneille 3 päivänä viikossa.

Ruusa sukupostissa

Kecses Susette (s. 2008) on Suomessa syntynyt unkarilaissukuinen 168 cm korkea ratsutamma, jonka toinen omistaja on Anne. Susette on kilpaillut helppo A-tasolla, ja osaamisessa sekä liikkeissä on potentiaalia pidemmällekin. Susette myös hyppää liki mitä vain ratsastajan pää kestää. Susette on reipas, hyvän työmoraalin omaava tamma, joka arvostaa pehmeää istuntaa. Susette osallistuu tunneille 3 päivänä viikossa.

Susette sukupostissa

Kultavilja (s. 2000) on perinteinen suomenhevonen isolla s-kirjaimella. Tämä erilaisensukuinen, raamikas, jyhkeä, hienoliikkeinen tamma on elämänsä varrella tehnyt raviuraa 30 startin edestä (ennätys 34,3ake-32,1ke),  ja toiminut työhevosena sekä ratsuna. Kultsi on ystävällinen, rauhallinen ja miellyttävä, noin 160cm korkea mummeli, joka osaa helpon B:n koululiikkeet, hyppää pieniä esteitä ja maastoilee innokkaasti. Kultsi varsoi kesällä 2020 ja on syksyn äitiyslomalla.

Kultavilja sukupostissa

 

Kasvatus

Tilan toimintaan kuuluu myös pienimuotoinen suomenhevoskasvatus. Tavoitteemme on kasvattaa monipuolisia, laadukkaita, hyväluonteisia ja hyvin liikkuvia suomenhevosratsuja. Kasvattamiamme hevosia voi olla satunnaisesti myynnissä, kysy jos olet kiinnostunut.

Kivikkolan kasvatit:

2017  t. Kivikkolan Säihke (e. Issakan Maya, i. Lastun Leka)

2018  t. Kivikkolan Usva (e. Katallin Prisilla, i. Rannan Ruhtinas)

2019 t. Kivikkolan Timangi (e. Issakan Maya, i. Hessin Leevi)

2020 o. Kivikkolan Monrou (e. Kultavilja, i. Rannan Ruhtinas)

Maya ja 5vrk ikäinen Säihke

Usva kesällä 2018 vajaan 2 viikon ikäisenä

Timantti kesällä 2019 reilun kuukauden ikäisenä

”Mikke” Monrou 3 viikon ikäisenä kesällä 2020