Hevospalvelut

Onko edellisestä ratsastuskerrasta aikaa? Haluaisitko kokeilla ratsastusta rauhallisessa ja kannustavassa ilmapiirissä ilman jännittävää yleisöä? Onko hevosen selässä istuminen haastavaa? Tuntuuko että kaipaat ratsastukseen uutta linjaa ja iloa? Onko hevosen hyvinvointi sinulle tärkeää?

Ratsastustunnit

Järjestämme ratsastustunteja pienryhmissä (2-4 henkilöä/ryhmä) ja yksityisopetuksena. Opetuksesta vastaa Virva, jolla on takanaan 25 vuoden ratsastushistoria. Opetus perustuu ratsastajan istunnan harjoitteluun, ja hevoseen vaikuttamiseen kehonkäytön keinoin, sekä hevosen kouluttamiseen ratsastuksessa. Virva on hakenut oppinsa perinteisen valmentautumisen lisäksi erilaisten istuntavalmentajien valmennuksilta ja kursseilta:Anna Kilpeläinen ja Mintti Käkelä (PedaEquest), Riia Sieppi ja Eerika Häkkinen (Centered riding),  Katariina Alongi (Coaching with Connection) ja uusimpana Nina Könönen, (Enlingtened Equitation – Klassinen istuntaoppi) joka myös valmentaa säännöllisesti Kivikkolassa. Monien eri istuntaoppien myötä on rakentunut oma opetuslinja, jonka tärkeinä peruspilareina ovat hevosen ja ihmisen jatkuva oppiminen. Ihmispuolella koulutuksen perustana ovat kasvatustieteen perusopinnot. Hevosen koulutusta ja maastakäsin työskentelyä käy säännöllisesti ohjaamassa Mervi Pakola.

Saatavilla myös myös puomi- ja estetunteja ratsastajille, joilla on jo istunnan vahvat perusteet hallussa.

Ratsastuskurssit

Tarjoamme yhteistyössä paikallisesten majoituspalveluyrittäjien kanssa ratsastuskursseja istuntateemalla. Voitte kerätä porukan, ja sopia ajankohdasta, räätälöidään kurssin kesto ja sisältö toiveiden mukaisesti.

 

Haaveiletko mahdollisuudesta päästä kokemaan Pohjois-Karjalan luonto hevosen selästä käsin?


Maastoretket

Talutusmaastoja vasta-alkajille ja reippaampaa menoa kokeneemmille. Palvelusta vastaavat maasto- ja liikennevarmat suomenhevosemme.

katso video rantaratsastuksesta: https://www.youtube.com/watch?v=7rs-eDrmnZY

 

 

 

Tallipaikat

Vuonna 2012 valmistuneessa EU-määräysten mukaisessa tallissa hevosille tallipaikkoja täyshoidolla.  Hintaan sisältyy karsina puru-/turve-/ruokohelpipellettikuivituksella ja hevosen perushoito: karsinan siivous, kokopäivätarhaus ja ruokinta (heinä kolmesta neljään kertaa vuorokaudessa/vapaasti, kaura, kivennäinen (Marstall Force) ja suola/suolakivi). Lisämaksusta hevosellesi liikutus-/koulutusapua ja mahdollisuus osallistua ohjatuille tunneille. Lisätietoa tallista löydät sivulta Talli ja tilat.

Pihattopaikat

Uutena mahdollisuus hevosellesi lajinmukaisen käytöksen mahdollistavaan pihattopaikkaan! Tilan pikkupihatto (3 hevospaikkaa) otettiin käyttöön syksyllä 2018, ja Kivikkolan Maneesi Oy:n omistama isompi pihatto (15 hevospaikkaa) vuonna 2019.

Pihatto sopii hevoselle, joka on laumakäytökseltään normaali, ja kestää vapaan heinän. Talven pihattolaumat muodostetaan syksyllä laidunkaudella, joten varaa paikka viimeistään syyskuussa jos haluat hevosesi talveksi pihattoon.

 

Laidunpaikat

Kesäisin peltolaitumia varsoille ja käyttöhevosille.

 

Ratsutus ja hevosenkoulutus

Hevosen liikutuspalvelu onnistuu tallipaikalla oleville hevosille, sekä voit kysyä mahdollisuutta ottaa hevosesi koulutukseen lyhyemmälle jaksolle. Tilan omat ja tallipaikalla olevat nuoret hevoset on itse sisäänratsastettu ja koulutettu, ja vanhempien hevosten osalta tehdään muokkaavaa uudelleenkoulutusta tarpeen mukaan sekä maastakäsin että ratsain.

 

Soita/viestitä Virvalle (045-3248031) ja kysy paikkatilannetta tai lisätietoja palveluihin liittyen.

 

 

Huomioithan että tila ei ole vakuuttanut ratsastajiaan, joten huolehdithan omasta vapaa-ajan vakuutuksestasi. Suosittelemme lämpimästi paikalliseen ratsastusseuraan Pielisen Ratsastajat Ry (löytyy facebookista sivu Pielisen Ratsastajat) liittymistä ja sitä kautta automaattisesti saatavaa harrastusvakuutusta.