Tallin hevoset

Tilan hevoset ovat pääosin monipuolisia suomenhevosia. Suomenhevoselle tyypilliseen tapaan tilan hevoset ovat kilttejä, miellyttäviä ja rauhallisia. Hevoset ovat mukana tuntitoiminnassa sekä koulu- että esteratsastuksessa. Käymme ratsastamassa myös maastossa. Hevosemme viihtyvät toisinaan myös uittopuuhissa tai reen ja kärryjen edessä.

Osa tallilla asuvista yksityishevosista osallistuu satunnaisesti tuntitoimintaamme.

Hertsi Leija (s. 2010)

Herzi, Kivikkolan Talli

Kiltti ja reipas 164 cm korkea, 2-palkinnon ratsukantakirjatamma. Hertsi ihastuttaa ratsastajat keveydellään ja herkkyydellään. Hertsi on tasoltaan He B-A ja hyppää 80-90 cm.

Hertsi sukupostissa

Katallin Prisilla (s. 2014)

Prisse, Kivikkolan tila

Kiltti, rauhallinen, nuori suomenhevonen. 3-vuotiaana Prisilla oli Ypäjän laatuarvostelun kokonaiskilpailun 4. ja paras tamma. Prisilla on kilpaillut kouluratsastuksessa helppo C-B-tasoilla, ja aloittanut myös esteratsastusuraansa.

Prisilla sukupostissa

Rosmariini (s. 2012)

Rosmariini eli Ruusa, Kivikkolan talli

Rosmariini eli Ruusa on kaunis liinakko. 155 cm korkea Ruusa on tehnyt aiemman omistajansa kanssa hiukan raviuraa. Ruusa aloitti päätoimiset ratsun opinnot tilalla maaliskuussa 2019. Ruusa on tasoltaan helppo C-B, ja luonteeltaan sopivan reipas, kiltti ja yhteistyöhaluinen. Ruusa osallistuu tunneille kolmena päivänä viikossa.

Ruusa sukupostissa

Kecses Susette (s. 2008)

Susette, Kivikkolan Talli

Susette on Suomessa syntynyt unkarilaissukuinen 168 cm korkea ratsutamma, jonka toinen omistaja on Anne. Susette on kilpaillut helppo A-tasolla, ja osaamisessa sekä liikkeissä on potentiaalia pidemmällekin. Susette hyppää liki mitä vain, jos ratsastajan pää kestää. Susette on reipas, hyvän työmoraalin omaava tamma, joka arvostaa pehmeää istuntaa. Susette osallistuu tunneille kolmena päivänä viikossa.

Susette sukupostissa

Kultavilja (s. 2000)

Kultsi, Kivikkolan Talli

Kultavilja eli Kultsi on perinteinen suomenhevonen isolla S-kirjaimella. Tämä erilaisensukuinen, raamikas, jyhkeä ja hienoliikkeinen tamma on tehnyt elämänsä varrella raviuraa 30 startin edestä (ennätys 34, 3ake-32, 1ke), ja toiminut työhevosena sekä ratsuna. Kultsi on ystävällinen, rauhallinen ja miellyttävä, noin 160 cm korkea mummeli, joka osaa helpon B:n koululiikkeet, hyppää pieniä esteitä ja maastoilee innokkaasti. Kultsi palailee hiljalleen töihin rauhallisen liikunnan muodossa varsottuaan heinäkuussa 2020 orivarsan.

Kultavilja sukupostissa

Kiskis (s. 2018)

Kiskis eli Kisu, Kivikkolan Talli

Kisu muutti tilalle syksyllä 2020 siitostamman rooliin. Tämän ihastuttavan ihmisystävällisen ja miellyttävän tamman tulevaisuus on vielä auki, mutta mammalomansa ohella Kisu opiskelee ratsastuksen perusteita.

Kasvatus

Tilan toimintaan kuuluu myös pienimuotoinen suomenhevoskasvatus. Tavoitteemme on kasvattaa monipuolisia, laadukkaita, hyväluonteisia ja hyvin liikkuvia suomenhevosratsuja.

Kivikkolan kasvatit

Kivikkolan Säihke (s. 2017)

e. Issakan Maya, i. Lastun Leka

Säihke

Säihke, “Sähikäinen”, kuten ensivaikutelma antoi ymmärtää, on Kivikkolan ensimmäinen kasvatti. Varsinainen hevoslasten lellipentu ja sylivauva. Mikäli suomenhevosten sukutietäjiä on uskominen, yhdistelmä herkkyyttä molempien vanhempien osalta on todellinen pommi. Säihke on herkkä, eloisa, kevyesti liikkuva sporttisuokki. Säihke opetettiin ajolle kaksivuotiaana, ja sisäänratsastettiin kolmevuotiaana. Tulevaisuuden toiveet ovat monipuolisena harrastehevosena. Toivottavasti Säihke pääsee esittelemään liikkumistaan myös koulukilparadoilla.

Kivikkolan Usva (s. 2018)

e. Katallin Prisilla, i. Rannan Ruhtinas

Usva löytyi aamu-usvan seasta laitumelta eräänä heinäkuisena aamuna. Usva on perinteisen suomenhevosen perikuva: vakaa ja järkähtämätön. Usva opetettiin ajolle kaksivuotiaana. Tulevaisuudessa Usvalla harrastellaan monipuolisesti kaikkea, kuten kunnon suomenhevosella kuuluukin. Toiveissa on, että Usva päätyisi vielä vanhempiensa lailla esteradoille.

Kivikkolan Timangi (s. 2019)

e. Issakan Maya, i. Hessin Leevi

Timantti sai nimensä sekä turvassaan olevasta kuviosta, että timanttisesta luonteesta ja kokonaisuudesta. Timantti kasvanee suureksi, pitkäjalkaiseksi urheiluhevoseksi, jonka työuraa aloitellaan ajo-opetuksella.

Kivikkolan Monrou (s. 2019)

e. Kultavilja, i. Rannan Ruhtinas

Virva ja Mikke, Kivikkolan tila“Mikke Monrou” syntyi vanhan tamman odotettuna esikoisena, samana yönä, kun televisio esitti rokkari-Michaelin 50-vuotisjuhlakonserttia. Toivottu vaaleajouhinen pörröpää hurmasi saman tien sekä ulkonäöllään että rauhallisella ja järkevällä olemuksellaan tilan väen ja taisi perua aikeet myynti-ilmoituksen tekemisestä. Tulevaisuus näyttää, mihin Mikke lopulta suuntautuu, mutta ainakin toistaiseksi “kaikki käy”, kuten kunnon suomenhevosesta sanotaan.

Mikke, Kivikkolan tila

Usva kesällä 2018 vajaan 2 viikon ikäisenä

Timantti kesällä 2019 reilun kuukauden ikäisenä

”Mikke” Monrou 3 viikon ikäisenä kesällä 2020