Tallin hevoset

Tilan hevoset ovat pääosin monipuolisia suomenhevosia. Suomenhevoselle tyypilliseen tapaan tilan hevoset ovat kilttejä, miellyttäviä ja rauhallisia. Hevoset ovat mukana tuntitoiminnassa sekä koulu- että esteratsastuksessa. Käymme ratsastamassa myös maastossa. Hevosemme viihtyvät toisinaan myös uittopuuhissa tai reen ja kärryjen edessä.

Osa tallilla asuvista yksityishevosista osallistuu satunnaisesti tuntitoimintaamme.

Hertsi Leija (s. 2010)

Herzi, Kivikkolan Talli

Kiltti ja reipas 164 cm korkea, 2-palkinnon ratsukantakirjatamma. Hertsi ihastuttaa ratsastajat keveydellään ja herkkyydellään. Hertsi on tasoltaan He B-A ja hyppää 80-90 cm.

Hertsi sukupostissa

Kecses Susette (s. 2008)

Susette, Kivikkolan Talli

Susette on Suomessa syntynyt unkarilaissukuinen 168 cm korkea ratsutamma, jonka toinen omistaja on Anne. Susette on kilpaillut helppo A-tasolla, ja osaamisessa sekä liikkeissä on potentiaalia pidemmällekin. Susette on kevyessä käytössä.

Susette sukupostissa

 

Kiskis (s. 2015)

Kiskis eli Kisu, Kivikkolan Talli

Kisu muutti tilalle syksyllä 2020 siitostamman rooliin. Tämä ihastuttava ihmisystävällinen ja miellyttävä tamma varsoi 2021 ja sen jälkeen on kertailtu ratsastuksen perusteita ja kasvateltu kuntoa. Tällä hetkellä koulutustaso on noin heB. Kisun säkäkorkeus on hiukan yli 150cm, joten Kisun kyytiin pääsee kipuamaan lasten lisäksi pienikokoinen aikuinen (painoraja 65-70kg). Kisu on kantavana, ja varsaa odotetaan syntyväksi heinäkuun 2023 alussa.

Kisu sukupostissa

Millin Calle (s. 2020)

Mikke Monroun painikaveriksi ostettiin äitienpäivänä 2021 Vihdistä Millitallilta pieni ruunikko suokkipoika.  Callen vanhemmat ovat tallin pitkäaikaista, laadukasta suomenhevoskasvatusta, ja Millitallin tykättyjä tuntiratsuja. Calle on luonteeltaan tasainen, rohkea, kaikkikäy. Callella on ryhdikäs rakenne, vahvat hyväasentoiset jalat ja hyvät kolme askellajia. Kesällä 2022 Callella oli pari morsianta laitumella, ja toivottavasti odotellaan yhtä varsaa syntyväksi kesäkuussa 2023 tammalle Kuun Kuiske. Syksyllä Calle ruunattiin ja opetettiin ajolle. Nyt Callella on ihana oma hoitaja Kirsi, jonka kanssa he yhdessä  ihmettelevät maailmaa. Callen ratsueskari alkanee vuonna 2023 ja tulevaisuudessa Callesta toivotaan näppärää joka lajin suomenhevosta, myös pienikokoisten asiakkaiden käyttöön.

Calle sukupostissa

Mattilan Jere (s. 2015)

Jere muutti Kivikkolaan keväällä 2023 Virvan yläasteaikaisen ratsastustuntikaverin luota Suomussalmelta. Jerellä on ravitreenitaustaa, ja ruuna oli satulaan opetettu ja hiukan ratsastettu tullessaan. Jere opiskelee Kivikkolassa lisää ratsunjuttuja. Luonteeltaan ruuna on todella ihmisystävällinen ja miellyttävä. Jeren säkäkorkeus on yli 160cm ja rakenne vankka, joten Jere kantaa hyvin isompaakin kyytiläistä. Jere toimii myös reen edessä.

Jere sukupostissa

Kasvatus

Tilan toimintaan kuuluu myös pienimuotoinen suomenhevoskasvatus. Tavoitteemme on kasvattaa monipuolisia, laadukkaita, hyväluonteisia ja hyvin liikkuvia suomenhevosratsuja.

Kivikkolan kasvatit

Kivikkolan Säihke (s. 2017)

e. Issakan Maya, i. Lastun Leka

Säihke

Säihke, “Sähikäinen”, kuten ensivaikutelma antoi ymmärtää, on Kivikkolan ensimmäinen kasvatti. Varsinainen hevoslasten lellipentu ja sylivauva. Mikäli suomenhevosten sukutietäjiä on uskominen, yhdistelmä herkkyyttä molempien vanhempien osalta on todellinen pommi. Säihke on herkkä, eloisa, kevyesti liikkuva sporttisuokki. Säihke opetettiin ajolle kaksivuotiaana, ja sisäänratsastettiin kolmevuotiaana. Tulevaisuuden toiveet ovat monipuolisena harrastehevosena. Toivottavasti Säihke pääsee esittelemään liikkumistaan myös koulukilparadoilla. Säihke on vuokrattuna Helin käyttöön, ja voi tarvittaessa tehdä myös asiakastöitä.

Säihke sukupostissa

Kivikkolan Usva (s. 2018)

e. Katallin Prisilla, i. Rannan Ruhtinas

Usva löytyi aamu-usvan seasta laitumelta eräänä heinäkuisena aamuna. Usva on perinteisen suomenhevosen perikuva: vakaa ja järkähtämätön. Usva opetettiin ajolle kaksivuotiaana. Tulevaisuudessa Usvalla harrastellaan monipuolisesti kaikkea, kuten kunnon suomenhevosella kuuluukin. Usva vetää kärryjä ja rekeä, ja toimii ratsuna sekä maastossa että maneesissa/kentällä. Usva varsoi 31.5.2022. Usvan säkäkorkeus on noin 160cm. Usva on aloitellut tekemään töitä asiakkaiden kanssa maastossa sekä myös istuntatunneilla.

Usva sukupostissa

Kivikkolan Timangi (s. 2019)

e. Issakan Maya, i. Hessin Leevi

Timantti sai nimensä sekä turvassaan olevasta kuviosta, että timanttisesta luonteesta ja kokonaisuudesta. Timantti kasvanee suureksi, pitkäjalkaiseksi urheiluhevoseksi, joka on opetettu ajolle syksyllä 2021. Kesällä 2022 Timantti on kasvatellut kuntoa kärryjen edessä ja opiskellut ratsastuksen alkeet. Koska Timantin kasvu on vielä kesken (ja tästä oletettavasti tulee iso: isänsä Hessin Leevin säkä on 170cm), talvikausi 2022-23 on mennyt lähinnä reen perähevosena ja Virvan terapia-lenkkikaverina.

Timantti sukupostissa

Kivikkolan Monrou (s. 2020)

e. Kultavilja, i. Rannan Ruhtinas

Virva ja Mikke, Kivikkolan tila“Mikke Monrou” syntyi vanhan tamman odotettuna esikoisena, samana yönä, kun televisio esitti rokkari-Michaelin 50-vuotisjuhlakonserttia. Toivottu vaaleajouhinen pörröpää hurmasi saman tien sekä ulkonäöllään että rauhallisella ja järkevällä olemuksellaan tilan väen ja taisi perua aikeet myynti-ilmoituksen tekemisestä. Tulevaisuus näyttää, mihin Mikke lopulta suuntautuu, mutta ainakin toistaiseksi “kaikki käy”, kuten kunnon suomenhevosesta sanotaan. Mikke on opetettu ajolle kesällä 2022. Mikellä oli myös loppukesästä 2022 rakkausloma parin oman tallin tamman kanssa, ja kesälle 2023 toivotaan jälkeläistä tammalle Kiskis. Syksyllä Mikke ruunattiin, ja sen jälkeen hän onkin saanut elellä leppoisaa elämää ruunalaumassa, 2023 harjoiteltiin vähän rekiajelua, ja toiveissa olisi aloittaa ratsuhommien alkeet myöskin.

Mikke sukupostissa

Kivikkolan Keisari (s. 2021)

e. Kiskis, i. Lakeus Kingi

Vaalea hurmuripoika syntyi 1.7. 2021 yöllä (luppa)korvat päätä vasten liimaantuneena, ja sai kätilöiltään lempinimen ”Luppis”. No korvat nousivat pystyyn, ja virallinen nimikin muuntui aateliseen suuntaan edesmenneen isän muistoa kunnioittaen. Luppis on löytänyt itselleen oman emännän, mutta asuu edelleen Kivikkolassa.

Luppis sukupostissa

Kivikkolan Jade (s. 2022)

e. Kivikkolan Usva, i. Ratsu Reima

Usva pyöräytti esikoisensa toukokuun viimeisen päivän yönä pihattolaumaan. Jade on saanut tottua nuoren mamman hoidettavana välillä myös itsenäiseen elämään (kuka sitä aina voisi muistaa että lapsi roikkuu mukana menossa..). Kesällä 2022 tilalla varsoi myös hoitopaikalla oleva tamma Ukon Ilona, jonka poika ”Väiski” on tuonut mukavaa virikettä Jadenkin elämään. Jade on ihana kainaloinen, seurustelee mielellään ihmisen kanssa, ja liikkuu elastisesti.  Jadella on erittäin korrekti rakenne ja hyvät jalat. Pitkäjalkainen nuorukainen kasvaa oletettavasti isoksi, emän säkä on reilu 160cm. Jade voisi olla myytävänä, jos etsit tulevaisuuden urheiluhevosta, tädin ystävää, siitostammaa, niin tästä olisi moneen. Jade voi vaihtaa omistajaa hintaluokassa 5000€ sis alv tai jos teet oikein sopivan kodin tarjoten tarjouksen.

Jade sukupostissa

Mikke, Kivikkolan tila

Usva kesällä 2018 vajaan 2 viikon ikäisenä

Timantti kesällä 2019 reilun kuukauden ikäisenä

”Mikke” Monrou 3 viikon ikäisenä kesällä 2020