Tallin hevoset

Tilan hevoset ovat pääosin monipuolisia suomenhevosia. Suomenhevoselle tyypilliseen tapaan tilan hevoset ovat kilttejä, miellyttäviä ja rauhallisia. Hevoset ovat mukana tuntitoiminnassa sekä koulu- että esteratsastuksessa. Käymme ratsastamassa myös maastossa. Hevosemme viihtyvät toisinaan myös uittopuuhissa tai reen ja kärryjen edessä.

Osa tallilla asuvista yksityishevosista osallistuu satunnaisesti tuntitoimintaamme.

Hertsi Leija (s. 2010)

Herzi, Kivikkolan Talli

Kiltti ja reipas 164 cm korkea, 2-palkinnon ratsukantakirjatamma. Hertsi ihastuttaa ratsastajat keveydellään ja herkkyydellään. Hertsi on tasoltaan He B-A ja hyppää 80-90 cm.

Hertsi sukupostissa

Kecses Susette (s. 2008)

Susette, Kivikkolan Talli

Susette on Suomessa syntynyt unkarilaissukuinen 168 cm korkea ratsutamma, jonka toinen omistaja on Anne. Susette on kilpaillut helppo A-tasolla, ja osaamisessa sekä liikkeissä on potentiaalia pidemmällekin. Susette hyppää liki mitä vain, jos ratsastajan pää kestää. Susette on reipas, hyvän työmoraalin omaava tamma, joka arvostaa pehmeää istuntaa. Susette osallistuu tunneille kolmena päivänä viikossa.

Susette sukupostissa

 

Kiskis (s. 2015)

Kiskis eli Kisu, Kivikkolan Talli

Kisu muutti tilalle syksyllä 2020 siitostamman rooliin. Tämä ihastuttava ihmisystävällinen ja miellyttävä tamma varsoi 2021 ja sen jälkeen on kertailtu ratsastuksen perusteita ja kasvateltu kuntoa. Kisun säkäkorkeus on hiukan yli 150cm, joten Kisun kyytiin pääsee kipuamaan lasten lisäksi pienikokoinen aikuinen (painoraja 65-70kg).

Kisu sukupostissa

Kasvatus

Tilan toimintaan kuuluu myös pienimuotoinen suomenhevoskasvatus. Tavoitteemme on kasvattaa monipuolisia, laadukkaita, hyväluonteisia ja hyvin liikkuvia suomenhevosratsuja.

Kivikkolan kasvatit

Kivikkolan Säihke (s. 2017)

e. Issakan Maya, i. Lastun Leka

Säihke

Säihke, “Sähikäinen”, kuten ensivaikutelma antoi ymmärtää, on Kivikkolan ensimmäinen kasvatti. Varsinainen hevoslasten lellipentu ja sylivauva. Mikäli suomenhevosten sukutietäjiä on uskominen, yhdistelmä herkkyyttä molempien vanhempien osalta on todellinen pommi. Säihke on herkkä, eloisa, kevyesti liikkuva sporttisuokki. Säihke opetettiin ajolle kaksivuotiaana, ja sisäänratsastettiin kolmevuotiaana. Tulevaisuuden toiveet ovat monipuolisena harrastehevosena. Toivottavasti Säihke pääsee esittelemään liikkumistaan myös koulukilparadoilla.

Säihke sukupostissa

Kivikkolan Usva (s. 2018)

e. Katallin Prisilla, i. Rannan Ruhtinas

Usva löytyi aamu-usvan seasta laitumelta eräänä heinäkuisena aamuna. Usva on perinteisen suomenhevosen perikuva: vakaa ja järkähtämätön. Usva opetettiin ajolle kaksivuotiaana. Tulevaisuudessa Usvalla harrastellaan monipuolisesti kaikkea, kuten kunnon suomenhevosella kuuluukin. Usva vetää kärryjä ja rekeä, ja toimii ratsuna sekä maastossa että maneesissa/kentällä. Usva varsoi 31.5.2022.

Usva sukupostissa

Kivikkolan Timangi (s. 2019)

e. Issakan Maya, i. Hessin Leevi

Timantti sai nimensä sekä turvassaan olevasta kuviosta, että timanttisesta luonteesta ja kokonaisuudesta. Timantti kasvanee suureksi, pitkäjalkaiseksi urheiluhevoseksi, joka on opetettu ajolle syksyllä 2021. Kesällä 2022 Timantti on kasvatellut kuntoa kärryjen edessä ja opiskelee ratsastuksen alkeet.

Timantti sukupostissa

Kivikkolan Monrou (s. 2020)

e. Kultavilja, i. Rannan Ruhtinas

Virva ja Mikke, Kivikkolan tila“Mikke Monrou” syntyi vanhan tamman odotettuna esikoisena, samana yönä, kun televisio esitti rokkari-Michaelin 50-vuotisjuhlakonserttia. Toivottu vaaleajouhinen pörröpää hurmasi saman tien sekä ulkonäöllään että rauhallisella ja järkevällä olemuksellaan tilan väen ja taisi perua aikeet myynti-ilmoituksen tekemisestä. Tulevaisuus näyttää, mihin Mikke lopulta suuntautuu, mutta ainakin toistaiseksi “kaikki käy”, kuten kunnon suomenhevosesta sanotaan. Mikke on opetettu ajolle kesällä 2022.

Mikke sukupostissa

Kivikkolan Keisari (s. 2021)

e. Kiskis, i. Lakeus Kingi

Vaalea hurmuripoika syntyi 1.7. 2021 yöllä (luppa)korvat päätä vasten liimaantuneena, ja sai kätilöiltään lempinimen ”Luppis”. No korvat nousivat pystyyn, ja virallinen nimikin muuntui aateliseen suuntaan edesmenneen isän muistoa kunnioittaen. Luppis on löytänyt itselleen oman emännän, mutta asuu edelleen Kivikkolassa.

Luppis sukupostissa

Kivikkolan Jade (s. 2022)

e. Kivikkolan Usva, i. Ratsu Reima

Usva pyöräytti esikoisensa toukokuun viimeisen päivän yönä pihattolaumaan. Jade on saanut tottua nuoren mamman hoidettavana välillä myös itsenäiseen elämään (kuka sitä aina voisi muistaa että lapsi roikkuu mukana menossa..). Kesällä 2022 tilalla varsoi myös hoitopaikalla oleva tamma Ukon Ilona, jonka poika ”Väiski” on tuonut mukavaa virikettä Jadenkin elämään. Jade on ihana kainaloinen, seurustelee mielellään ihmisen kanssa, ja liikkuu elastisesti.

Jade sukupostissa

Mikke, Kivikkolan tila

Usva kesällä 2018 vajaan 2 viikon ikäisenä

Timantti kesällä 2019 reilun kuukauden ikäisenä

”Mikke” Monrou 3 viikon ikäisenä kesällä 2020