Virva
Virva vastaa Kivikkolan tilan eläinten ja hevosten hoidosta, maneesin vuokrauksesta ja tuntien pidosta.
Virva kertoo, miten hevosharrastus kasvoi hänen elämäänsä:
”Hevosharrastukseni alkoi jo ala-asteella 1990-luvulla. Kuljin silloin kavereideni mukana talleilla. Lähellä ei ollut ratsastuskoulua ja siksi meidät löysikin tuttujen talleilta hevosia hoitamasta. Näin pääsimme myös lähimaastoihin ratsastamaan.
Lomilla pyöräilimme lähialueen ravitalleille kyselemään, olisiko jotain mitä voisimme tehdä. Niinpä kesät vierähtivät talleja siivoten ja varusteita putsaten. Kaikki liikenevät markat säästimme ratsastusleireihin. Kesäleiri sekä joululeiri Kuopion Kotieläinpuistossa olivat vuoden kohokohtia, joihin laskettiin päiviä.
Ratsastustunneille pääsin lopulta yläasteikäisenä.”
Lukion jälkeen Virva lähti Savosta opiskelemaan Helsingin Yliopistoon ja valmistui maatalous- ja metsätieteiden maisteriksi vuonna 2007. Vastavalmistuneen maisterin työura käynnistyi maatalouden tutkimuskeskuksella (nykyinen LuKe) ja ProAgrialla talousneuvojana. Miehen myötä tie kulki Nurmekseen, Kivikkolan tilalle, missä Virva ja Samuli aloittivat lypsykarjatilan pidon vuonna 2009. Ensimmäinen oma hevonen Nyhtyri löytyi kesällä 2008. Pariskunnan muutettua Kivikkolan tilalle, saapui Nyhtyrin kaveriksi tamma Luusin Loisto.
Virva on hakenut oppinsa perinteisen ratsastusvalmentautumisen lisäksi erilaisten istuntavalmentajien valmennuksista ja kursseilta. Vuosien varrella Virva on kasvattanut omaa tietotaitoaan mm. Anna Kilpeläisen ja Mintti Käkelän (PedaEquest), Riia Siepin ja Eerika Häkkisen (Centered riding) sekä Katariina Alongin (Coaching with Connection) opastuksessa. Uusimpana listalle on liittynyt Nina Könönen, (Enlingtened Equitation, klassinen istuntaoppi), joka myös valmentaa säännöllisesti Kivikkolassa. Monien eri istuntaoppien myötä on hiljalleen rakentunut oma opetuslinja, jonka tärkeinä peruspilareina ovat hevosen ja ihmisen jatkuva oppiminen. Ymmärtääkseen hevosen lisäksi myös ihmisen tapaa oppia, on Virva opiskellut kasvatustieteen perusteet.
Samuli
Samuli kasvoi Kivikkolan maatilalla, ajeli traktoria isän apuna töissä jo 10-vuotiaana ja lomitti omassa ja kylän muissa navetoissa 14-16-vuotiaana. Tie vei sähkömieskouluun ja armeijan kautta töihin Nurmeksen Sahalle, missä Samuli työskenteli eri työpisteissä 10 vuoden ajan. Tämän jälkeen Samuli ehti työskennellä 6 vuotta sähkömiehenä Sahalla, opiskellen samalla aikuislinjalla Joensuussa automaatioinsinööriksi. Sähkötekniikkapuolelta valmistuttuaan olisi töitä ollut tarjolla, mutta tilan osto tuli ajankohtaiseksi. Tekniikan monipuolisista ammattitaitoa on sen jälkeen saanut käyttää oman tilan haasteiden ratkomiseen.
Samulin työnkuva tilalla on laaja: peltotyöt, konetyöt (traktori + kaivinkone), kyyttöjen hoito, rakentaminen ja korjaaminen, sekä jatkuva huolto ja kunnossapito.